kašna korunovační

Kašna je umístěna uprostřed náměstí, přístupy má ze strany jižní a severní. Drobná stavba antikizujícího chrámu se sestává z vyšší střední části a dvou půlkruhových sloupových přístavků na stranách východní a západní. Střední část je na severní a jižní straně otevřena půlkruhovými arkádami na pilířích, uprostřed archivolt, výrazně vystupují závěrové klenáky. Nárožní střední části jsou rámovány toskánskými pilastry, nad nimi probíhá kládí s reliéfy věnců a váz překřížených palmovými listy. Přístavky mají charakter portiku s toskánskými sloupy a polosloupy. Prostor uzavírají klasicistní kříže. Nad střední částí nízká plechová přilba, nad přístavky mělké půlkuželové stříšky. Střední prostor je sklenut plackovou klenbou, boční prostory jsou plochostropé.