výklenková kaplička sv. Jana Nepomuckého

Kapličku tvoří stlačeně, valeně zaklenutý výklenek s dřevěnými prosklenými dveřmi a s plochou, římsově valeně rozšířenou mensou, vložený do štítové zdi hospodářské budovy. Hospodářská budova (v levé části zeď dvora) k silnici stodola (v pravé chlév); je obdélná, zděná, omítaná se sedlovou střechou, krytou bobrovkami na dvorní straně nad egmentovým záklenkem vrat stodoly a dvířky do půdy nad chlévem, vlnovitě zvednutou. Na opačné straně ve střeše volská oka. Krátká strana k silnici, s trojetážovým štítem, dělena svilsle na 5 os. V přízemí se soklem a fabionovou římsou krytou bobrovkami. Průčelí člení nahoře rošířené lisény (mezi dvěma středními zmíněný výklenek kaple), štít rozdělený římsami na |3 pořadí; dolní pořadí děleno lisénami, nad nimiž se římsa zalamuje (dojem pilastrů) rovněž na 5 os: postranní jsou vykrojená křídla, ve 2. a 4. jsou na výšku oválná okénka, další - nižší - pořadí trojosé, s voluitopvými křídly (hladkými), při jejichž patě na podstavečcích kamenné koule, uprostřed opět svislé oválné okénko. Vrchol tvoří trojúhelný nástavec s piniovou šiškou.