farní kostel sv. Bartoloměje

Jednolodní neorientovaná stavba obdélného půdorysu s půlkruhovým závěrem kněžiště a čtyřbokou věží v průčelí. Na kněžiště navazuje obdélná sakristie. Boční fasáda členěna (novodobě) lizénovým rámem na průběžném soklu, prolomena třemi okenními osami, okna segmentově zaklenuta, lemovaná hladkou šambránou s lištou. Kněžiště prolomeno po jedné okenní ose, okna segmentově zaklenuta, lemovaná hladkou šambránou s lištou. Průčelí s představenou čtyřbokou věží, prolomeno na osu pravoúhlým vchodem akcentovaným zkrácenou šambránou s lištou posazenou na zvýšeném soklu. Nad vstupem jedna okenní osa, okno segmentově zaklenuté, lemované hladkou šambránou s lištou. Zvonicové patro odděleno profilovanou kordónovu římsou, prolomeno jednou okenní osou na tři strany, okno oválného tvaru, lemované hladkou šambránou s lištou. Mírně zúžené hlavní zvonicové patro prolomeno po jedné okenní ose na všechny čtyři strany, okna segmentově zaklenuta, lemovaná hladkou šambránou s lištou. Podstřešní profilovaná římsa nese střechu čtyřbokého stanu, završenou makovicí a křížem. V severovýchodním koutu věže trojboké schodiště na hudební kruchtu s jedním pravoúhlým vstupem a pěti úzkými okénky, okna půlkruhově završena. Hlavní profilovaná římsa nese střechu sedlovou, která nad kněžištěm přechází ve zvalbenou. Ke kněžišti je přistavěna přízemní sakristie obdélného půdorysu, prolomená čtvercovými okny. V interiéru kněžiště zaklenuto konchou s pasy a pruskou klenbou mezi pasy. Stlačený vítězný oblouk dosedá na římsové hlavice zdvojených přízedních pilastrů. Loď zaklenuta třemi poli pruské klenby mezi pasy (dvojice pasů), které dosedají na římsové hlavice zdvojených přízedních pilastrů. Zděná kruchta konvexně a konkávně zprohýbaná je vynesena směrem do lodi přes dva nosné sloupy, z kterých vystupují volutovité konzoly, podepírající plochostropou vystupující část kruchty. Vlastní podkruchtí zaklenuto třemi poli české placky mezi pasy a podvěží rovněž zaklenuto třemi poli české placky mezi pasy.