socha P. Marie Immaculaty na podstavě

Volná plastika, situovaná k jihu, v okolí vzrostlé lípy. Pískovcová socha v životní velikosti je umístěna na hranolovém podstavci čtvercového půdorysu (70x70 cm). Dva nízké kamenné stupně základem podstavce. Jednoduchý, 1,7 m vysoký hranol je na čelní straně a bocích opatřen vyrytými pravoúhelníky s konkávně vybranými rohy. V rozích je zaoblení s mělkou kanelací. V horní části je ukončen rovnou jednoduše profilovanou římsou se zkosením při vrcholu. Prostovlasá světice v kontrapostu spočívá na zeměkouli ovinuté hadem, pravou nohu pokrčenu. Oděna v jednoduchý řasený šat, přidržuje pravou rukou na boku knihu volně opřenou o paži. Levá paže s dlaní vytočenou k zemi visí volně podél těla. Na přední straně podstavce byl původně latinský nápis upomínající vztyčení a posvěcení sochy 26. května 1811: Statua haec errecta est felici regimine praenobilis Domini Ignatii Falge, domini in Miletin, Lomnitz, Pischely et Czista die vero 26. Maji, eodem anno fuit a Ven. Dom. Miletinensi Curato Ignatio Patzak splendide benedicta. A. D. 1811//