sloup se sochou sv. Jana Nepomuckého

Volně stojící sloup se sochou mezi lípami. Materiál - pískovec. Čtvercový půdorys soklu i podstavce sloupu. Schod v přední části. Sokl tvaru pravidelného čtyřbokého hranolu zdobený ze tří stran psaníčkovými ozdobami přechází přes dvojitou ustupující římsu v 1,5 m vysoký hranolovitý podstavec sloupu, opatřený na stěnách obdélnými ozdobami a ukončený rovnou profilovanou římsou. Na římse spočívá 3,5 m vysoký toskánský sloup s patkou a jednoduchou hlavicí s prstencem, výžlabkem a oblounem, zakončenou čtvercovým abakem a podnožní deskou sochy. Světec v životní velikosti stojí na levé noze s pravou pokrčenou, levou rukou svírá na rameni kříž s korpusem Krista, který přidržuje pod pravou paží spolu s palmovou ratolestí. Hlavu v biretu a s kruhem s pěti hvězdami naklání k levé straně. Oděn je v tradičním kanovnickém rouchu.