zřícenina hradu Drštka, Losumberk

Leží v lese na buližníkovém suku 1 km jižně od obce Skořice. Skalní suk se nachází na pravém břehu nad soutokem Skořického a Kolvínského potoka. Stával na třech skaliskách v úžlabině mezi Kolvínem a Skořicemi. Hrad byl vystavěn na dvou skalních blocích. Na vyšším byla postavena hlavní stavba, zřejmě věžovitý palác s přilehlým dvorkem. Z věžovitého paláce je doposud zachované zdivo zejména z jeho severovýchodní stěny. Na nejvyšší části druhého skalního bloku stála další menší stavba. Mezi těmito skalními suky se nacházelo stísněné nádvoří s prostorem snad po bývalém suterénu další budovy. Před linií skal se v téměř rovném terénu nalézalo hospodářské zázemí – hospodářský dvůr. Součástí hospodářského zázemí byl rovněž rybník, z něhož je patrná 30 m dlouhá hráz. V současnosti je na lokalitě dochované pouze jediné torzo zdi umístěné na vrcholku severovýchodního skalního suku. Oba skalní suky jsou uměle upraveny do plošiny. Ostatní objekty související s původním hradem jsou nyní zakryty sutí zdiva.