kostel sv. Petra a Pavla

Areál kostela sv. Petra a Pavla je situován ve východní části historické zástavby obce. Hlavním objektem je orientovaný jednolodní kostel, postavený v letech 1749-58 jako náhrada za starší zničenou stavbu na jiném místě. Má obdélnou loď, užší presbytář se dvěma sakristiemi a na západě hranolovou věž. Fasády člení lizénové rámy, vstupy lemují kamenné portály. Střechy – až na věž, kde je prejz - kryje plech. Autorem návrhu pro stavbu kostela je význačný barokní architekt Kilián Ignác Dientzenhofer. Kostel doplňuje ohradní zeď s bránou a brankou, která vymezuje pozemek kolem kostela. Zeď z kamenného zdiva je dnes vesměs bez omítky, korunu kryjí šikmo kladené cihly. Na západě je ve zdi pilířová brána, na jihu pak pilířová branka.