kostel Narození Panny Marie

Areál kostela je umístěný na vyvýšenině na severním okraji vsi. Kostel zděný z cihel je jednolodní s obdélným polygonálně ukončeným presbytářem a s vysokou štíhlou věží v západním průčelí. K severní straně presbytáře přiléhá úzká sakristie. Po obvodu celé stavby jsou přisazené opěráky. Na jižní straně lodi je situovaný vstupní portál se znakem Jana IV. z Dražic. Hmotu lodi i presbytáře odlehčují vysoká hrotitá okna s kružbami. Sedlové střechy lodi i presbytáře překrývá eternit, stejně tak hranolovou věž ukončenou střechou ve tvaru čtyřbokého jehlanu. Márnice je umístěna za presbytářem, ve východní části areálu. Obdélná stavba ukončená vysokou valbovou střechou je polozapuštěná do ohradní zdi; pravoúhlá okna a vstup mají kamenná ostění. Kolem kostela se rozkládá hřbitov vymezený ohradní zdí, respektive pilířovým plotem na vysoké kamenné podezdívce. Na osu hlavního vstupu vede pilířová brána a přístupové schodiště. Kostel stojí na vyvýšenině na severním konci vsi. Cihlový, jednolodní kostel s obdélným polygonálně ukončeným presbytářem má v západním průčelí vysokou a dosti štíhlou hranolovou věž, kterou ukončuje střecha tvaru čtyřbokého jehlanu. Kolem lodi, presbytáře i věže jsou přisazené opěráky. Sedlové střechy lodi, presbytáře i věžovou helmici pokrývají eternitové šablony. K severní straně presbytáře přiléhá úzká sakristie. Na jižní straně lodi, mezi opěráky, je situovaný vstupní portál se znakem Jana IV. z Dražic. Hmotu lodi i presbytáře odlehčují vysoká hrotitá okna s kružbami. Presbytář je sklenut polem křížové žebrové klenby, trojboké zakončení pak klenbou paprsčitou. Klínová žebra vybíhají z konzol a střetávají se ve dvou kulatých hladkých svornících. Presbytář prosvětluje pětice hrotitých kružbových oken; na severní straně je umístěn vstup do úzké sakristie. V presbytáři se pod novodobou výmalbou pravděpodobně nacházejí středověké nástěnné malby. Ve starém soupise památek je uvedeno, že dobře viditelný byl klečící biskup. Loď od presbytáře odděluje poměrně úzký hrotitý oblouk se zkosenými hranami. Prostora je klenutá čtyřmi poli křížové klenby; masivní žebra, sbíhající se do hmotných čtyřhranných pilířů, výrazně předstupují před zdivo, svorníky jsou kruhové hladké. Památkově chráněn je kostel, ohradní zeď s márnicí, plotem, branou a schodištěm a k tomu náležející pozemky.