kostel sv. Jiří

Areál kostela sv. Jiří je situován ve vyvýšené poloze na severní straně návsi, západně při komunikaci. Kostel s pozemkem hřbitova nepravidelného polygonálního půdorysu obíhá kamenná ohradní zeď. V blízkosti přístupového schodiště, uvnitř areálu (při jihovýchodním nároží) stojí socha sv. Jana Nepomuckého (druhotné umístění). Jižně od kostela (vně areálu) se nachází litinový kříž na kamenném podstavci. Stavba kostela sestává z úzké románské lodi, věže v ose před západním průčelí a polygonálně uzavřeného presbytáře s krátkými opěrnými pilíři. K presbytáři přiléhá na severní straně patrová přístavba s oratoří, na jižní straně sakristie. Před jižním vstupem do lodi stojí předsíň s novorománským portikem. Převýšená loď je plochostropá, presbytář s gotickou žebrovou klenbou, mezi nimi je hrotitý vítězný oblouk. Západní část lodi zabírá románská podklenutá tribuna se středním sloupkem, přístupná přes patro věže (tribuna byla dodatečně adaptována na varhanní kruchtu). Hodnotné je románské kvádříkové zdivo věže a sdružená okna se dvěma sloupky nebo pozůstatky románských okének lodi. Fasády kostela, mnoho prvků stavby i vybavení pochází z puristické novogotické úpravy na konci 19. století. Z této úpravy pochází také dlátová střecha věže na dřevěných krakorcích. Předmětem ochrany je areál kostela sv. Jiří - kostel, ohradní zeď, socha sv. Jana Nepomuckého, litinový kříž na kamenném podstavci a příslušné pozemky.