kostel sv. Markéty

Areál kostela leží na návrší při jihozápadním okraji obce. Je vymezen hřbitovní zdí, která je na jihovýchodní straně prostoupena hmotou márnice. Uvnitř areálu, blíže jeho severnímu okraji je volně situován kostel, obklopený využívaným hřbitovem. Kostel je orientovaná stavba, která má jen mírně obdélnou loď a poněkud užší, pětiboké kněžiště, jehož hloubka je oproti lodi větší. V ose západního průčelí lodě dominuje hranolová věž, při severním boku kněžiště lehce obdélná sakristie a při jižním boku věže hranolový přístavek se schodištěm k věžnímu patru. Západní průčelí lodě po stranách vybíhá do 2 opěráků. Interiér je opatřen rovným stropem. Presbytář je od lodě oddělen parabolickým triumfálním obloukem hranolového profilu. Kněžiště je završeno čtvercovým polem křížové žebrové klenby a paprsčitou klenbou v závěru. Předmětem ochrany jsou: kostel, márnice, ohradní zeď a pozemky areálu.