kaple sv. Rozálie

Kaple se nachází na hřbitově s márnicí v SZ rohu, obehnaném zdí s klenutými vjezdními branami. Je orientována svým obdélným půdorysem na osu V-Z. Z průčelí se vstupem je opatřeno trojůhelníkovým štítem, s klenutou nikou a kamennými šiškami po stranách, oddělen je masivní římsou. V horní části Z stěny je obdobná nika jako ve štítě, jen větší, a pod ní vstup s pískovcovým ostěním s velmi efektně pojednanou výzdobou. V delších S a J stěnách je v každé velké okno s půlkruhovým záklenkem, zasklená jsou výplněmi minimálně z druhé poloviny 18. století. Ve východní stěně je malé klenuté okénko v horní části, nad oltářem. Fasády jsou členěny nevýraznými lizénami. Střecha je sedlová se štítem nad Z stěnou, krytá bobrovkami, ve hřebeni je vystavěn polygonální sanktusník s cibulovitou bání. Předmětem památkové ochrany je hřbitovní kaple sv. Rozálie (včetně sošky Panny Marie v průčelí, uložené na Obecním úřadě v Tuchoměřicích), márnice, ohradní zeď a pozemky vymezeného areálu.