kostel sv. Kateřiny

Kostel sv. Kateřiny je situovaný na severozápadním konci protáhlé návsi. Orientovaný kostel stojí uprostřed hřbitova, který vymezuje ohradní zeď se dvěma branami. Při jihovýchodním nároží lodi, vedle vstupní předsíně, stojí náhrobek se sochou anděla. Kostel má lehce obdélnou loď se sedlovou střechou a čtvercový presbytář, na němž spočívá mohutná chórová věž, zakončená novější jehlancovou střechou se zvolněním sklonu ve spodní části. Na jižní straně lodi je předsíňka, sakristie chybí. Jedná se o strohý kostel, ve kterém vyniká středověká autenticky zachovaná věž a presbytář, s původními okny. Presbytář je klenut jedním polem gotické žebrové klenby, loď má novodobý falešný trámový strop. Presbytář od lodi odděluje hrotitý vítězný oblouk. Nejzápadnější část lodi zaujímá kruchta s ozdobnými dřevěnými podporami. Předmětem ochrany je kostel, náhrobek s andělem, ohradní zeď s branami a příslušné pozemky.