kostel sv. Ondřeje

Kostel - výrazná vrcholně barokní, neogoticky upravená stavba - stojí na bývalém hřbitově, který je vymezen ohradní zdí s kapličkami. Severně od kostela se nachází márnice. K jihozápadnímu nároží ohradní zdi přiléhá kaplička sv. Cyrila a Metoděje, k jihovýchodnímu nároží kaplička Panny Marie. Dnes se zde již nepohřbívá, hřbitov je zatravněn a neudržován, některé hroby jsou vyvrácené. V jihozápadní části areálu je umístěn náhrobek rodiny Vinduskovy z roku 1873 se sochou anděla, opírajícího se o sloupek. U jižní ohradní zdi se nachází náhrobek rodiny Liskovy s kvalitním kruhovým reliéfem Panny Marie se sepjatýma rukama. Předmětem ochrany je kostel, márnice a k tomu náležející pozemky s ohradními zdmi s kaplemi.