sloup se sochou P. Marie

Objekt se nachází asi 50 m východně od obce u silnice na Kaceřov. Jedná se o torzo žulových božích muk o celkové výši 2,31 m. Do současnosti se z nich zachoval základ, sokl, dolní část sloupu a hlavice sloupu. Horní část sloupu, kaplice a socha Panny Marie s Ježíškem jsou nezvěstné. Základ božích muk má čtvercový půdorys o rozměrech 1,00 × 0,99 m. Jeho výše je 0,22 m. Navazující sokl je složen z těla soklu a soklové římsy. Tělo soklu má půdorysné rozměry 0,49 × 0,49 m a výši 0,81 m. Na jeho jednotlivých stranách jsou vyryta jednoduchá zrcadla. V západním z nich je vyryta zkratka I.C.H a datace 1717. Navazující pětkrát odstupňovaná soklová římsa má maximální půdorysné rozměry 0,75 × 0,75 m a je vysoká 0,18 m. Patka sloupu má shodný půdorysný rozměr jako tělo soklu. Výše patky sloupu je 0,21 m. Nekompletně dochovaný dřík je kruhového půdorysu a má průměr 0,29 m. Jeho výše je 0,67 m. Hlavice sloupu je vysoká 0,22 m a má půdorysné rozměry 0,68 × 0,68 m.