kostel sv. Jana Křtitele

Kostel sv. Jana Křtitele stojí o samotě, na výrazném návrší jihozápadně od vsi. Původní osídlení kolem kostela zaniklo. Kostel je obklopen pravoúhle vytyčeným hřbitovem vymezeným ohradní zdí s bránou. Na hřbitově se nachází, mimo jiné náhrobky, bohatě zdobený typ litinových křížů. U severní zdi kostela, mezi opěráky, je volně opřené torzo sochy sv. Jana Nepomuckého. Orientovaný jednolodní kostel má odsazený, pravoúhle ukončený presbytář, zvýšený o hranolovou bedněnou zvonici, završenou stanovou střechou s lucernou s protaženou bání. Zvonici i valbovou střechu lodi kryje šindel. K severní straně presbytáře je přistavěná nízká sakristie s pultovou střechou. K jižní straně lodi, na osu brány, je přisazena čtvercová předsíň s dřevěným záklopovým stropem, otevřená půlkruhovým vstupem. Předsíň kryje jehlancová šindelová střecha. Hladké fasády pročleňují vysoká špaletová půlkruhově zaklenutá okna, severní a západní stranu kostela zpevňují opěrné pilíře. Interiér zdobí náhrobníky. Předmětem ochrany je kostel, socha sv. Jana Nepomuckého, ohradní zeď s bránou a příslušné pozemky.