socha sv. Jana Nepomuckého na podstavě

Na štíhlém hranolovitém dříku nad profilovanou římsou je umístěn čtvercový nízký podstavec, na kterém je umístěna stojící socha sv. Jana Nepomuckého v podživotní velikosti. Podstavec je tvořen nízkým obdélníkovým soklem, nad kterým je umístěn hranolovitý dřík ve spodní části a pod římsou s malými volutami. Na přední straně dříku je umístěn nápis. Dřík je ukončen profilovanou nízkou římsou ve středu s dvěma malými volutami. Nad římsou je umístěn čtvercový podstavec s dvěma volutami na stranách. Na tomto podstavci je umístěna socha sv. Jana Nepomuckého. Socha stojící vahou těla na levé noze, pravá je pokrčena, v obou rukou v náručí drží kříž s tělem Krista. Světec oděn v bohatě řasený šat - spodní klerika, na ní navlečena rocheta s krajkou přes ramena na prsou sepnutý kanovnický plášť, nad hlavou poškozená svatozář.