sousoší Kalvárie na podstavě

Sousoší tříosé dispozice, v hlavní ose kříž s korpusem, po stranách sochy světců, P. Marie a Jana Evangelisty. Tři podstavce (střední mohutnější) zakončeny dole čtyřbokými sokly čtvercového půdorysu (0,6 x 0,6 m, 0,4 x 0,4 m). Oba postranní sokly spojeny se středním dvěma konkávně vybranými 0,6 m širokými segmenty. Jeden schod tvoří zároveň základ kříže i obou soch. Na čelní straně hranolovitého podstavce kříže reliéfní výjev (dva světci a dvě světice s Ježíškem, Duch Svatý: v dolní části iniciály I:M:I:I:A. Podstavec sochy P. Marie na levé straně sousoší je osazen reliéfem sv. Josefa s Ježíškem, pod ním nápis. Na pravém podstavci se sochou Jana Evangelisty je reliéf sv. Jana Nepomuckého se svatozáří z hvězd a krucifixem v pravé ruce. Dole nápis. Nad rovnou profilovanou římsou středního podstavce, nad hnáty a lebkou stojí kamenný asi 1,5 m vysoký jetelový kříž s korpusem Krista. Dole letopočet 1763. Socha P. Marie v řaseném rouchu a šátkem na hlavě, levou nohu pokrčenou, má ruce sepjaté vpředu k modlitbě. Jan Evangelista s nakročenou levou nohou, oděn v bohatě řasené roucho má pravou ruku položenou na prsou.