sousoší Kalvárie

V dolní části 0,5 m vysoký hranolovitý sokl v půdorysu (2 x 0,5 m) ve střední partii vpředu předsazený. Po stranách na nízkých kvádříkovitých podstavcích sochy svatých (1,2 m). Vlevo P. Marie, vpravo Jan Evangelista. Uprostřed na 1,5 m vysokém podstavci kříž (1,5 m) s tělem Krista. Dva schody tvoří základy pod soklem. Podstavec je bez ozdob, členěný dvěma rovnými římsami. V horní části vybíhají krátká volutová křídla. Krajní čela soklu a čelní strana podstavce jsou po obvodu zvýrazněny vyrytým rámeček, v rozích vybraným. P. Marie s rouškou, oděna v bohatě řasený šat, který si přidržuje na pravém boku. V klidném, tichém gestu naklání hlavu k dlani pokrčené levé ruky. Jan Evangelista v dramatickém protipohybu rukou sepjatých při levém boku a hlavy zakloněné vpravo ke kříži je oděn v řasnaté roucho. Levou nohu má pokrčenou. Uprostřed nad hlavami světců je jetelový kříž s korpusem Krista v bederní roušce a hlavou nakloněnou k pravému rameni.