socha P. Marie Pomocné na podstavě

Socha P. Marie s dítětem situována na vysokém dvoustupňovém pilíři v ulici Pod parkem, přístupná od domu čp. 387 po levé straně mezi vzrostlými lipami v poničeném oplocení. Na soklu, který je ukončen profilovanou římsou s vročením "ANNO 1714" postaven kvádrový podstavec, který je po stranách zdoben vpadlými nikami. V čelním pohledu v nice reliéfní kříž s litinovým Kristem, na levé straně podstavce sv. Blažej, biskup zobrazen v pontifikáliích, s berlou v pravé ruce a hořící svíčkou v levé ruce. Na pravé straně podstavce sv. Florián s vědérkem v pravé ruce a kopím uchopeným v levé ruce. Zadní nika podstavce hladká. Podstavec ukončen čtvercovou profilovanou římsou. Na římse dvojitý kvádrový odstupňovaný podstavec, kónického tvaru ve spodní části, s volutovými křídly a liniovou římsovou páskou v horní části. Levá a pravá strana podstavce ve spodní části s oblým trojitým drážkovým zdobením. Sedící socha P. Marie na oblacích s malým Ježíškem v náručí, v mírně podživotní velikosti s hlavou skloněnou k dítěti. Trojřádkový text na zadní straně soklu poničený. Červený pískovec.