zámek Nový

Volně stojící zděná omítaná budova. Hlavní trakt na obdélném půdorysu, k němu se připojují na diagonálu dvě kratší spojovací křídla a kolmo k nim navazující další dva rizalitové trakty. Hlavní trakt do dvora má střední rizalit eliptycky vystupující a je jednopatrový s polostropem. Fasáda hladká, rizalit členěn pásovou rustikou a ukončen trojúhelníkovým štítem. V ose pravoúhlý portál s kamenným ostěním a nad ním balkon. Okna ve štukových rámech. Po stranách dva další vstupní portály. Spojovací trakty rovněž nečleněny. Rizalitové trakty s nárožní rustikou. Zahradní průčelí s předstupujícím rizalitem ukončeným půlkruhovým tympanonem. Střechy valbové, kryté taškami. Nástupní prostor plochostropý. Dřevěné dvouramenné schodiště s vyřezávaným zábradlím. V přízemí místnosti plochostropé symetricky situované podél průběžné chodby. Patro rovněž plochostropé.