vila s ordinací

Areál vily je situován na úpatí kopce Žvahov, kde se nachází stejnojmenná vilová čtvrť. Úzká hluboká parcela při ulici Pod Žvahovem je svažitá a orientována jihovýchodním směrem. Třípodlažní vila je přibližně obdélného půdorysu. Ze základního objemu vystupuje pouze po jihovýchodní straně přízemní zaoblený rizalit a po severovýchodní straně vstup do domu, dnes upraven na schodišťovou halu. Hlavní jihovýchodní průčelí je po patrech terasovitě rozčleněno. Čistá jednoduchá fasáda v duchu funkcionalismu je charakterizována pouze rozložením jednotlivých objemů stavby a pravidelným rozvrhem okenních otvorů. Okna ve zvýšeném přízemí a prvním patře hlavního průčelí jsou zvýrazněna markýzami s původním vysunovacím mechanismem.