sousoší Kalvárie či Korunování P. Marie

Sousoší Kalvárie či Korunování Panny Marie (?), dochované pouze v torzu na podstavci je umístěno ve svahu nad místní cestou k osadě Běluň severně od čp. 143 u okraje lesíka nad zaniklým mlýnem, průčelím orientované k východní straně. Na obdélné základně o rozměru 145 x 70 cm x 20 cm je posazen dvoustupňový sokl, ve spodní části v nárožích se sedlovými stříškami, horní část s přisazenou příložkou na čelní straně a vsazenou deskou s šestiřádkovým vtesaným nápisem v němčině (deska ze světlého mramoru) o rozměru 30 x 60 cm: Aus des Himmels Hohen blickst Durauf / uns hier ab Mutter der Barmherzigkeit und/ sehickst uns deine Grade. Ich trete vor dein/ Angescht mit Kindlichen Vertrauer./ Du lasses Hern die deinen nicht die glaubig/ zu Dir schauen Jesus, Maria, Josef./ Pod vsazenou deskou s textem poničený text signatury Ant. Herzog. Kvádrový pilíř o výšce 100 cm (70 x 54 cm), na čelní straně v nárožích dva svislé pásy s vyobrazením 14 sv. pomocníků. Pilíř překryt plochou, mírně přesahující římsou o rozměru 57 x 86 cm x 26 cm tloušťky. Na římse posazen kvádrový soklík, v nárožích akrotérie, soklík s reliéfem madony, římsa uprostřed vzdutá s volutovými křidélky. Na plintu umístěno sousoší Kalvárie x Korunování P. Marie (?) v torzu, vlevo sedící postava Ježíše Krista, vpravo postava Boha Otce, uprostřed drobná figura P. Marie, v pozadí kříž. Vzadu vyrytý nápis donátora: Erichtet von / Josef und Anna Teichmann aus Wihnan/ 1907/. Materiál světlý pískovec.