pomník padlým za první světové války

Pomník stojí v parku v dolní části náměstí Bedřicha Hrozného. Jako materiál byl použit ve střední převažující části bílý mramor, u podstavce a horního nástavce žula. Pomník je tvaru komolého jehlanu se třemi stranami. Podstavec je trojúhelný se seříznutými rohy a s širokou horní římsou tvaru otevřené knihy. Na jedné ze tří stran podstavce pod figurálním reliéfem je vyrytý nápis opatřený zlatou barvou: Svým bratřím padlým, zemřelým a nezvěstným za světové války věnuje vděčné občanstvo. Čelní strana mramorové střední části pomníku obsahuje reliéf ženy s pozvednutýma rukama nad jejíž hlavou letí holubice s lipovými listy v zobáčku. Pod holubicí je rok ukončení světové války 1918, přičemž číslice 19 je pod pravým křídlem a 18 pod levým křídlem holubice. Vedle reliéfu ženy jsou zobrazeny zleva snop s obilím a srpem, zprava lipové ratolesti. Ve spodní části jsou zachyceny tři kříže, nad levým je nadepsána FRANCIE, nad prostředním RUSKO a nad pravým ITALIE. Na dvou zadních stranách je vyrytý a pozlacený seznam čtyřiceti osob padlých, šedesáti šesti zemřelých a devatenácti nezvěstných, celkem tedy sto dvaceti pěti lidí. V horním kruhovém nástavci kolem dokola obíhá reliéfní vystupující nápis: Zemřeli, ale žijí. Pomník je nesignovaný.