provozní budova býv. strojírny Desta

Areál bývalého podniku Desta v Domažlicích stával v předměstské zástavbě na východním okraji historického jádra, v ochranném pásmu MPR Domažlice (dnes v tomto prostoru stojí Penny Market), na nároží Tovární a Srnovy ulice. Jednopatrové severozápadní křídlo provozní budovy mělo půdorys protáhlého obdélníka. V přízemí obsahovalo dílny, v patře kanceláře. Obě uliční průčelí z keramických lícovek, bohatě členěná plastickými architektonickými články. Zajímavým architektonickým prvkem bylo zaoblené nároží, které přecházelo ve štítek s iniciálami zakladatele továrny a rokem výstavby (1904), zakončený hrotnicí. Při severním okraji západního průčelí do Tovární ulice vystupoval nad hlavní římsu dvouosý štít.