lisovna se dvěma vinnými sklepy

Lisovna byla postavena z pálených cihel jako podélně orientovaná stavba ke komunikaci na obdélníkovém půdorysu o rozměrech 11 x 6 m. Stavbu završuje sedlová střecha na hambálkové konstrukci krytá pálenou taškou bobrovkou. V uličním průčelí byly vytvořeny dva vertikální otvory. Vchod a dvě pravoúhlá okna jsou akcentována dekorativními záklenky z vysunutých pálených cihel. Větší zdobnosti bylo dosaženo rovněž vystouplými cihelnými pilastry v nároží a rámování obou štítů provedeným pomocí vysunutí cihel. Pouze vpadlé plochy podélného průčelí byly omítnuty hladkou omítkou. Vstupní otvor vyplňují dvoukřídlé svlakové dveře. Do okenních otvorů byla vsazena z vnitřní strany dvoukřídlá okna, z vnější v druhé polovině 20. století novodobé mříže. V interiéru stavba obsahuje prostornou lisovnu, z níž se vchází do vytápěné místnosti pro posezení s vestavěným komínem a do obou sklepů. Stropy lisovny i druhé místnosti jsou trámové s deskovým překládaným záklopem. Do hlavní (rozměrnější) sklepní chodby se vstupuje šikmou šíjí po nakloněné rovině pro snadnější manipulaci se sudy. Do sousedního sklepa vedou schody. Obě sklepní chodby vyzděné z pálených cihel završují valené klenby s podélně kladených cihel na kant. Z každého sklepa směřují kolmo vzhůru větrací průduchy, které jsou nad terénem zakončeny zděnými hlavami z pálených cihel, dochovanými v současné době v torzální podobě. Podlahy ve všech částech tvoří dusaná hlína.