socha sv. Jana Nepomuckého na podstavě

Socha sv. Jana Nepomuckého je osazena na podstavě tvořené profilovanou patkou, prostým hranolovým soklem a profilovanou korunní římsou. Na čelní straně podstavy je vyveden v reliéfu motiv jazyka, rámovaný rostlinnou rozvilinou, pod ním je v dalším reliéfu ztvárněna scéna Janova svržení z mostu do Vltavy. Další reliéfy zdobí boční stěny podstavy - na pravé straně je to výjev zpovědi královny Žofie, na levé straně sv. Jan před králem Václavem. Na zadní straně podstavy je vytesán nápis: POSTAWEN ROKV / 1727 dne 23 IVLI. Samotná socha představuj světce v poměrně strnulém postoji, v tradičním oděvu kanovníka, s biretem na hlavě. Pravou rukou drží u pasu patku krucifixu a současně přidržuje palmetu mučedníka, levou rukou objímá ve výši prsou k divákovi natočený, poměrně velký krucifix. Dokola druhého stupně soklové patky dekorativní rostlinný motiv