mostek s výklenkovou kaplí

Mostek překlenuje potok Bouřlivec, který tečuje obec Jeníkov na východní straně. Jde též o východní konec původní návsi a začátek někdejší hlavní cesty do Teplic, která však byla přerušena těžbou v Jeníkovském křemencovém kamenolomu a dnes je pro automobily slepá. Původně zde byla poměrně hustá zástavba, dnes je však řada stavení, zejména na levém břehu potoka, zaniklá. Nejblíže, v těsné blízkosti mostku, se nachází dům č. p. 6. Jeho západní soused, dům č. p. 5, byl patrně mlýnem, jalová stoka vytékala dříve na jižní straně mostku, a pokračovala s potokem paralelně. Dnes je zřejmě zatrubněná, vyústění roury je svedené hned za mostkem pomocí kamenného dlážděného koryta kolmo do potoka. Jistě z těchto důvodů je jižní parapetní zídka mostku delší než severní, do které je vestavěna kaplička. Ta se obrací logicky k silnici vedené přes mostek. Mostek je poměrně široký, zpevněnou asfaltovou část lemují travnaté nezpevněné krajnice. Terén je zde rovinný, málo nápadné technické dílo akcentuje právě výklenková kaple se sochou.