výklenková kaplička se sochou sv. Leonarda

Most má jeden klenební oblouk a v jeho ose, na severní protivodní straně je na průběžnou poprsní zídku a před ní nadezděna obdélná výklenková kaplička osazená sochou sv. Leonarda, vyzvednutou na přizdění parapetu. Nika kaple, obrácená logicky k mostní komunikaci, je uzavřena plaňkovou brankou s pletivem. Jde o zděnou drobnou kapličku, hladce omítnutou, bíle natřenou. Horní římsa, která je zároveň střechou, je patrně betonová, nebo z umělého kamene, zpatinovaná do černa. Novodobá branka ve funkci ochranné mříže má kovovou černě natřenou subtilní konstrukci, ve spodní části opatřenou dřevěnými plaňkami, v horní má vypnuté drátěné pletivo. Vlastní polychromovaná socha sv. Leonarda je vytesána z pískovce. Doplněná je o atribut pozlacené berly, nově zhotovené z hliníkové tyče a epoxidového odlitku voluty hlavice. Kaplička je ze všech stran hladká, nečleněná, otevřená nikou na celou výšku. Nika je zaklenutá mírně stlačeným obloukem. Stavbu završuje prostá mírně předsazená korunní římsa, která je zároveň střechou objektu. Její tvar, ve střední části vzdutý segmentem, kopíruje zaklenutí niky. Socha v interiéru stojí na přizděném parapetu opatřeném datací, podtrženou ozdobnou linkou. Na něm je postaven mírně rozvinutý plintus, kónický dřík s nápisovou kartuší, vydělený spodní a horní oblounovou římsou. Reliéfní lehce asymetrická rokajová kartuše, podložená patrně paprsky, přesahující svými horními i dolními okraji na horní i spodní obvodovou profilaci, nese jméno světce. Na plintu stojí vlastní socha sv. Leonarda v mírně podživotní velikosti (výška 1 m). Figura v mírném kontrapostu s odlehčenou pravou nohou má podobu opata, oděna je do pluviálu podloženého štólou na rochetě. Záhyby pluviálu jsou zřaseny převážně vertikálně. Pravá ruka je zdvižena v žehnajícím gestu, levá drží berlu. U pravé nohy světce leží volek, u levé beránek.