stáje

Zděná stavba protáhlého obdélného půdorysu se zděným podstřešním polopatrem. Střecha sedlová s orientací hřebene JZ-SV a kolmo navazujícím protáhlým křídlem s nestejným sklonem střech. K západnímu konci stájí je připojeno obytné křídlo. Fasády jsou hladké. Západní a východní stěna severního křídla stájí je prolomena vjezdy. Okna s nízkými segmentovými záklenky, v jižním, dvorním průčelí vstupy s kamenným ostěním s nízkými segmentovými záklenky. Dvojice okenních otvorů na dvorní fasádě jižního křídla vpravo ve vpadlých polích, vpravo od nich vstup s půlkruhovým záklenkem, obdélné okno v jižním štítě a obdélné okno na vnější fasádě vlevo s vsazenými kovanými mřížemi barokních tvarů z konvexně-konkávně zprohýbaných prutů. Interiér severního křídla zaklenut obdélnými poli pruských kleneb mezi stlačenými pasy. Východní konec budovy zaklenut segmentovými klenbami do traverz. Střední část podlahy z cihel na stojato, po stranách cihly na plocho. Podél stěn kamenné žlaby. V interiéru jižního křídla stlačené valené klenby mezi pasy a ploché stropy, zčásti dlažba z čtvercových kamenných desek.