fara

Částečně podsklepená zděná patrová stavba na obdélném půdorysu je zastřešena valbou. Do ulice se obrací pětiosou fasádou, na které se pravidelně střídají okenní osy a plastické liseny mezi nevysokým hrubě omítaným soklem a zaobleným podstřešním fabionem. Dále je plocha horizontálně členěna mezipatrovým pásem s plastickým členěním. Okna jsou obdélná s dvoukřídlými dvoutabulkovými výplněmi. V patře je druhá a čtvrtá osa zazděna. V přízemí jsou okna lemována štukovým pásem s plastickým stylizovaným vrcholovým klenákem, v patře jsou doplněna v parapetu čabrakou se stylizovanými třásněmi. V přízemí je střední osa věnována hlavnímu vstupu se sedlovým stlačeným portálem v kamenném ostění s uchy v horní třetině. Motiv vrcholového klenáku se zde opakuje, dvoukřídlá dřevěná vrata jsou barokně zdobená řezbou, kování zámku je novodobé. Jihovýchodní boční fasáda je trojosá, zdobnost je přejatá z hlavního průčelí. V přízemí je střední a levá osa zazděná. Obdobně je řešena severozápadní boční fasáda, zazděná je levá a střední osa přízemí. Průčelí do dvora je druhotně zbaveno lisenových rámů, dochovány jsou pouze liseny na nárožích. V přízemí je průčelí prolomeno pravoúhlým vstupem na dvůr a oknem ve druhé ose zleva, okno je obdobné ostatním na zbylých průčelích, vrata na dvůr jsou dřevěná s proskleným nadsvětlíkem, vstup je krytý plechovou stříškou. Patro dvorního průčelí je prolomeno ve druhé ose zleva oknem obdobným ostatním na zbylých průčelích, zhruba ve střední ose jsou prolomena dvě novější jednoduchá obdélná větrací okénka v dřevěných rámech. Valbová střecha je kryta keramickou bobrovkou, svody jsou plechové novější.