zámecká továrna na kameninu

Bývalou keramickou manufakturu tvoří obdélná jednopodlažní budova vystavěná v mírně svažitém terénu a krytá polovalbovou střechou spočívající na korunní římse. K zadnímu průčelí přiléhá krátké příčné rameno s nižší valbovou střechou a samostatně stojícím vysokým cihlovým komínem. Hlavní průčelí do dvora člení deset okenních os, z nichž prvních pět má původní obdélná dvoudílná okna s větráky a ve špaletách, a zbylých pět rozdílného formátu, vyplňují luxfery. Mezi pátou a šestou okenní osou byl prolomen úzký vstup. K zadní polovině průčelí jsou přistavěny novodobé nákladní rampy. Jižní štítové průčelí je trojosé s dvoudílnými obdélnými okny a třemi půdními větracími otvory, z nichž vrchní je slepý, s půlkruhovým záklenkem a lištovými šambránami rozestavěnými do tvaru trojúhelníku ve štítu. Fasáda objektu je ponechána hladká.