kaple Panny Marie

Zděná barokní kaple v krajině na okraji lesa, při polní cestě. Stavba má podélný centrální půdorys, zevně obdélný s vykrojenými nárožími, zevnitř oválný, zaklenutý klášterní klenbou s trojbokými výsečemi. V podélné ose jsou umístěna okna, v příčné vstup a naproti němu mělká oltářní nika s drobnou konchou. Mezilehlé stěny jsou pročleněny čtyřmi vysokými nikami v podobě konchy. Průčelí kaple má široký mělký rizalit v podobě edikuly, tvořené lisenovým rámem, nesoucím trojúhelný štít lemovaný bohatě profilovanou římsou. Vlastní vstup má stlačený záklenek a z původně iluzívního ostění vystupují jen omítkové klenáky v patě a vrcholu záklenku. Původně dveře se nezachovaly. Profilovaná římsa obíhá tři strany kaple, na zadní straně je silně zjednodušená. Vysoká stanová střecha s lucernou, původně se šindelovou krytinou je nyní pokryta pozinkovaným plechem. Ve vrcholu je hrotnice s makovicí a plechovou svatozáří.