hospodářská budova

Objekt stojí v severozápadní části areálu, je jediným dochovaným objektem mladšího západního hospodářského dvora. Zděná přízemní budova se sýpkovým polopatrem stojí na obdélném půdorysu s delší osou probíhající ve směru SV-JZ, krytá asymetrickou sedlovou střechou (jižní rovina střechy výrazně delší) s pásovým pultovým větracím vikýřem, krytina: drážková taška. Zdivo je cihelné, omítané. Jižní průčelí, chráněné výrazným přesahem střechy, je devítiosé, hrubě omítané, členěné v přízemí střídavě obdélnými vstupy a na šířku obdélnými okenními otvory v hladce omítaných rámech, okna mají cihelné parapetní římsy; v polopatře po stranách dvojice na výšku obdélných podávacích otvorů do prostoru seníku, opatřených dřevěnými dvířky. Západní průčelí je hladce omítané, členěné pouze lisénovým rámem a završené trojúhelným štítem, na průčelí patrný otisk štítu původně navazující nižší hospodářské budovy. Objekt byl součástí souvislé fronty hospodářských budov, po jejich demolici došlo k obnažení východního štítového průčelí, z něhož se dochovala pouze obvodová cihelná zeď přízemí a obvodový pás bývalého štítu krytý asfaltovým šindelem, pohled do krovu je otevřený.