sousoší Kalvárie se sv. Marií Magdalénou - kopie z roku 2010

Originál sousoší je deponován od roku 2011 v lapidáriu Národního muzea v Praze. Na místě zůstal kamenný podstavec, na němž byla v roce 2010 umístěna kopie originálu sousoší vytvořená Akad. soch.Vojtěchem Adamcem a Akad. soch. Martinem Pokorným. Kamenný podstavec sousoší členitého půdorysu sestává z obdélné základny se zaoblenou římsou. Nad obdélným základem je na nízkém schodu osazena menza tvaru tumby s krycí deskou hranolového, na spodní straně zkoseného okraje. Stěny menzy mají sokl a hruškový profil s náběhem pod krycí deskou, oba boky při zadním nároží ztrácejí profilaci a přecházejí na tvar jednoduchého kvádru. Půlkruhová zadní část je o něco užší, s rovnými hladkými boky o stejné výšce jako menza i s krycí deskou. Horní, užší část podstavce má půlkruhový základ, s rovnými boky, jednoduchým hranolovým soklem a mohutnou deskovou, na spodním okraji vyžlabenou deskou. V čele jsou po obou stranách připojena volutová křídla (římsa i sokl se okolo nich zalamují). Přední strana je plochá, s rovnými úseky soklu i římsy; voluty jsou zvýrazněny ustoupením z líce a vysekanou kresbou. Sousoší tvoří postava Krista na Kříži, který má za hlavou paprsčitou kovovou svatozář. U paty kříže vlevo objímá Kristovy nohy klečící postava sv. Máří Magdaleny, vpravo postava puttiho. Dole naznačen skalní útvar. Předmětem ochrany je sousoší Kalvárie se sv. Maří Magdalenou na vyznačeném pozemku.