obytná budova

Přízemní obytné stavení, orientované volutovým štítem do návsi, je zastřešeno sedlovou střechou krytou pálenou bobrovkovou krytinou. Na obytné stavení navazují stáje a kolna a spolu s obytným stavením tvoří jeden celek se společnou střechou. Štítové průčelí je dvouosé, okenní otvory jsou štukově lemovány a nad fabiónovou korunní římsou se zvedá dvouetážový volutový štít s trojúhelným štítovým nástavcem. Jednotlivé etáže jsou od sebe odděleny profilovanou římsou. Plocha štítu je po obvodu lemována, trojúhelný nástavec je lemován odstupněnými římsami. Spodní etáž je členěna pilastry s patkou a hlavicí. Ostatní fasády hladké, bez profilací, prolomeny okenními a dveřními otvory. Dvorní fasáda má fabi=onovou římsu. Na některých místech fasády opadává omítka. Interiér stavení má klasickou dispozici, prostory jsou plochostropé, bez větší architektonické zajímavosti. Obytné stavení nevykazuje žádné statické poruchy, střecha není v havarijním stavu, jen chybí výplně oken a dveří. V době dokumentace nebyl umožněn přístup do objektu. Budovy, bez bližšího stavebního charakteru „určení“, na východní straně dvora byly ve 2. pol. 20. století zbourány. Prostorný obdélný dvůr je zatravněn a nacházejí se na něm drobné objekty, kolny a plechové budovy bez památkové hodnoty.