hrobka rodiny Pascher

Hrobka rodiny Pascher z jihu přímo sousedí s hrobkou rodiny Seifert, situovanou v severovýchodním koutu hřbitova. Hrobové místo obdélného půdorysu ohraničeno dekorativním oplocením na kamenném deskovém soklu. Hrob je krytý masivní obdélnou náhrobní deskou. Náhrobek má podobu edikuly s nižšími bočními symetrickými křídly. Podstavec ukončen soklovou římskou, okraje edikuly vymezují pilastry (toskánské třičtvrtěsloupy) nesoucí kladí, na které dosedá trojúhelný štít s kamenným latinským křížem ve vrcholu. Soklová římsa pod pilastry pravoúhle předstupuje a je podložena kanelovanou volutovou konzolou. Členění soklu přechází i na boční křídla, nad soklovou římskou jsou hladké plochy s na výšku obdélnými rámy tvořenými plastickou obvodovou lištou. Boční křídla ukončena páskovou římskou podloženou profilací, na kterou dosedají segmentově probraná volutová křídla přiléhající ke kladí edikuly. V hladkých plochách vymezených architektonickými články osazeno celkem šest pravoúhlých mramorových nápisových desek se jmény zemřelých členů rodiny – tři na soklu, jedna v edikule a po jedné na bočních křídlech. V kladí ještě plastický zlacený majuskulní nápis: / FAMILIE PETER PASCHER /. V rozích nápisových desek kovové dekorativní hlavice kotvících prvků. Ve středové ose bočních křídel, v úrovni horní strany soklové římsy, kotveny kovové volutové konzoly (patrně pro zavěšení lucerničky). Ohrazení sestává z kamenného soklu a dekorativního kovového plůtku. Sokl je sestaven z podélně obdélných kamenných desek. V čelní západní straně je sokl vynechaný a nachází se zde branka. Plůtek sestává ze svislých hranolových prutů kotvených do soklu, které jsou při horní a spodní straně vodorovně oboustranně přepásány nýtovanými pásky. V čtvercových polích vloženy rostlinné motivy s rozvilinami. Sloupky zakončeny dekorativními hroty, nárožní sloupky nadvýšené a ukončené piniovou šiškou podloženou přepásanými volutami. Branku uzavírají jednokřídlá vrátka, v úrovni plotu plná s výplní z plechu, v horní části stejná jako plůtek tvořící ohrazení. Dle nápisových desek jsou zde pochováni: Peter Pascher, jeho manželka Theresia Pascher, roz. Seifert (horní středová nápisová deska) a jejich synové: Alexander Pascher (pravá horní nápisová deska), Josef Pascher (spodní středová nápisová deska) s ženou Antionette (pravá spodní nápisová deska), Karl Ritter Pascher von Osserburg (levá horní nápisová deska) s ženou Boženou Edle Pascher von Osserburg a synem Erichem (levá spodní nápisová deska).