špýchar

V severovýchodní části areálu stojí špýchar. Ten navazuje naproti obytnému stavení na bránu. Menší obdélný objekt je zastřešen sedlovou střechou z bobrovek. Směrem na náves má špýchar bohatě zdobené průčelí. Stejně jako navazující ohradní zeď s bránou má špýchar nízký kamenný sokl. Nízké přízemí prolamují dvě horizontální větrací okénka, která jsou orámována jednoduchými šambránami, členění doplňuje lizénový rám. Přízemí ukončuje římsa krytá bobrovkami, nad ní je nízká atika a štít s ostrou špičkou a prohnutými postranními křídly. Horní část štítu kryjí bobrovky. Ve střední části jsou dva oválné průduchy, nad nimi ve štuku provedený letopočet 1816. Výzdobu štítu a atiky tvoří štuková pole a voluty.