obytná budova

Obytné stavení je situováno na severní straně dvora, je na půdorysu písmene L a je zastřešeno dvěma úseky sedlové střechy. Nižší sedlová střecha v podélné části s průjezdem je kryta novější krytinou. Hlavní střecha obytné budovy je kryta pálenou bobrovkovou krytinou. Obytné stavení je tvořeno podélnou obytnou částí s průjezdem a kolmo navazující patrovou podsklepenou částí. Prostory jsou dnes bez využití, neobydleny. Památkově velmi cenné je severní průčelí s volutovým štítem. U severní historické fasády během dlouholeté neúdržby došlo k havarijnímu stavu, což se zejména projevuje tím, že se rozpadají štukové prvky a detaily – např. šambrány, omítky, voluty, římsy. Průčelí po profilovanou korunní římsu je prolomeno třemi okenními otvory, ve třech patrech, v okenních osách nad sebou. Středový otvor v přízemí a všechny otvory ve druhém patře jsou slepé. Okna v patře jsou ve štukových profilovaných šambránách se zdůrazněným vrcholovým klenákem. Podokenní římsu doplňují konzoly s štukovým polem. Výplně oken se téměř nedochovala, jen v torzálním stavu. Okna bývala pravděpodobně dvojitá, dvoukřídlá, členěna na šest polí. Další štukové prvky na fasádě jsou špatně čitelné. Průčelí vrcholí volutovým štítem s trojúhelným štítovým nástavcem. Plocha štítu je členěna lizénami nesoucími štítovou římsu s obloučkovým dekorem. Mezi lizénami větrací okenní otvor vyplněný žaluziovými okny. Pravá stran štítu je poškozena, chybí voluta. Dvorní jižní fasáda hladká, členěna okenními a dveřními otvory. Východní fasáda s průjezdem byla nově upravena, nedochovala se v původním stavu. Dnes je zde přiznáno nově vyzděné cihelné zdivo a traverzy zastropující průjezd. Protáhlá poměrně úzká plocha dvora je z větší části zatravněna. V roce 2016 byly z dvora odstraněny náletové dřeviny a keře. Dvůr je ohraničen na JZ a SV straně kamennou ohradní zdí. Zbývající plocha dvora je vymezena památkově chráněnými budovami.