dům

Přízemní dům o 2x3 osách, krytý sedlovou eternitovou střechou s polovalbou. Průčelí je klasicistní z doby kolem r. 1830. Do ulice je hladký sokl, nad nímž probíhá průběžné bosování, do kterého jsou vložena okna a pravoúhlý vstup. Boční průčelí je hladké, ukončené fabionovou římsou, na kterou dosedá hladký štít se dvěma okny v plochých rámech na celou výšku fasády. Okna dřevěná, nepůvodní, dvoukřídlá (2. Pol. 20. Stol.) Vstupní dveře dřevěné, asi klasicistní nebo z 19. Stol. Dvorek domu je proti ulici uzavřen plnou zdí, krytou stříškou a opatřenou nečleněným zaklenutým portálkem. Střecha je sedlová, s polovalbou do dvorku. Krytina je šindelová, na ní je položen eternit – velmi poškozeno, otvory ve střeše zejména kolem komínu. Dvorek je situován západně od domu. Je přístupný z Hradební ulice dřevěnými vrátky v zaklenutém portálku v ohradní zdi. Na dvorku roste ovocný strom, přes léto jsou zde umístěny sukulentní rostliny a stavební materiál. Dvorek je pokryt dusanou hlínou. Nezpřístupněn. Ohradní zeď kolem dvorku je ze smíšeného zdiva (kámen + cihly), hlava je opatřena kamennými deskami ve spádu. Výška zdi je cca 3 m.