zámeček

Zámek s hospodářskými budovami - celek zaujímající přibližně trojúhelný půdorys - se nachází západně od návsi. Zámek, stojící na V areálu, je patrovou budovou, krytou valbovou střechou, z jejíž východní stěny vystupuje pětiboký rizalit kaple, krytý jehlancovitou stříškou se sanktusníkem. Západně od něj se nachází dvůr, obklopený dvěma křídly přízemních hospodářských budov - jedná se o jednoduše pojaté stáje a stodoly z 1. pol. 19. stol. Na severní křídlo v ose přímo navazuje budova obytná. Z JZ je areál vymezen krátkým úsekem ohradní zdi s bránou. V J části areálu stojí nejhodnotnější část hospodářského zázemí - špýchar, V od něj pak další přístavek, původem rovněž barokní kolna. Předmětem ochrany je zámek s kaplí sv. Michaela archanděla, špýchar a pozemky vymezeného areálu. Na ploše památky se nachází nechráněná kolna, stodola, stáje a ohradní zeď s branou.