dům MUDr. Julia Pažouta

Pozemek, na kterém se měl dům postavit patřil firmě Konečný & Nedělník. Domy v této lokalitě dosahovaly výše jednoho patra, novostavba proto musela být řešena terasovým stupňováním, přičemž průhled a ulice Pod Kosířem měla vyřešit vyšší architektura zahradní. Třípatrová podsklepená obytná budova na rohu ulice Rejskovy a Hanačky se skládá ze železobetonového skeletu a výplňového zdiva. Statické propočty zajistil Jaroslav Pažout. Podle projektu má novostavba obsahovat hlavní vstup z ulice Rejskovy, po stranách s jedním bytem, po levé straně dvoupokojový a po pravé straně jeden třípokojový byt, v patře dále byly dva byty, jeden o kuchyni, před kterou má být pavlač, dvou pokojích, kabinetu a koupelně se záchodem, druhý byt obsahoval kuchyni, dva pokoje, dva kabinety, záchod a terasu s komorou. Ve druhém patře se měl nacházet jeden čtyřpokojový byt s kuchyní, před kterou má být opět zřízena pavlač, koupelně se záchodem, spíží, prádelně, žehlírně a verandě. Do třetího patra architekt umístil tři byty: jeden o kuchyni, dvou pokojích, kabinetu, koupelně, spíži a záchodu, opět s pavlačí před kuchyní na straně do dvora, druhý o kuchyni, dvou pokojích, záchodu a verandě s komorou a třetí byt o obytné kuchyni a předsíni, záchodu a spíži. V průběhu stavby došlo k několika změnám, které pozměnily dispozice jednotlivých podlaží. Ve dvoře byla postavena garáž pro osobní auto, komora na nářadí a dva kurníky. Objekt je vymodelován z několika geometrických útvarů. Fasádu pravidelně prolamují okenní otvory. Sokl, koruna střechy, ostění vchodu a další partie akcentuje režný kachlíkový obklad ve stylu holandského proudu.