chlévy

Na obytné stavení v podélné ose navazují zděné omítané chlévy nad obdélným podélným půdorysem, které spoluutváří s obytným stavením zástavbu jižní strany dvora. Střecha sedlová, od obytného stavení oddělena nadvýšeným požárním štítem. Krytina tvořena keramickými pálenými taškami. Zdivo kamenné, ukončené zděnou profilovanou korunní římsou. Podélné průčelí chléva navazující na obytné stavení je hladké, o osmi osách, členěné mírně předstupujícím soklem a profilovanou korunní římsou. U obytného stavení je sdružený vstup s kamenným ostěním s nadsvětlíkem, dále dva okenní otvory, obdélný vstup s kamenným ostěním s nadsvětlíkem, okenní otvor, novodobě proražený vjezd a v poslední krajní ose okenní otvor. Okenní otvory až na jednu výjimku mají kamenná ostění s kotvenými probíjenými mřížemi. Dveře u obytného stavení dřevěné jednokřídlé rámové za lícem, ostatní jednokřídlé rámové v líci.