brána s brankou

Mezi severozápadní nároží výměnku a jihozápadní nároží sýpky je vložena zděná omítaná brána obdélného obrysu, která směrem do návsi uzavírá dvůr. Vjezd má obloukové nadpraží, při nároží sýpky je ještě vstup pro pěší ukončený segmentem oblouku. Fasáda je členěna dvěma pilastry po stranách vjezdu, opatřenými hladkou mělkou pásovou rustikou a s prostými římsovými hlavicemi nesoucími redukované kladí sestávající z hladkého architrávu a korunní římsy s maltovým profilem - římsa přechází z průčelí vejminku. Z korunní římsy, kryté střešními taškami, nad vjezdem ještě vyrůstá velmi nízká atika s nízkým širokým trojúhelným štítkem lemovaným lisénou. V obdélném poli vymezeném levým pilastrem a nárožím sýpky je vstup pro pěší a nad ním vložena kordonová římska s jednoduchým maltovým profilem. V patě vjezdu je po jednom kamenném odrazníku, na který dosedají kamenné hranolové stojky ukončené hladkými kamennými náběžními články, na které dosedá pata záklenku vjezdu ve tvaru stlačeného oblouku. Ve vrcholu oblouku hladký maltový klenák. Vrata dřevěná dvoukřídlá točnicová, typické konstrukce s jedním diagonálním ztužujícím trámem a klasovitě kladeným pokryvem. Branka pro pěší má kamenné ostění se segmentovým nadpražím. Vrátka dřevěná jednokřídlá svlakové konstrukce s vnějšími pásovými závěsy a s klasovitě kladeným pokryvem. Za atikovým štítkem je pultová stříška kryjící trámový překlad.