kříž - soubor náhrobních křížů

1) Kovaný železný kříž s liliovými rameny s volutovou výzdobou z užších, příčně situovaných železných pásů, umístěných nad příčným břevnem; pod kříženým beltcová kartuše litá s rokajovým dekorem (aplikovaný boltec). V. 140 cm. 2) Kovaný kříž železný ze širokého pásu, s liliovými rameny, s rozvilinovou výzdobou v křížení a při patě kříže. Rozviliny z příčně situovaného, užšího železného pásu. V. 115 cm. 3) Kovaný železný kříž z širokého železného pásu s liliovými rameny, na horním břevnu nápisová stuha zvlněného obrysu, na příčném břevnu dvojice stylizovaných váz. V křížení býval korpus, pod příčným břevnem rozvilinová výzdoba z užšího pásu. V. 120 cm. 4) Kovaný železný kříž z mimořádně silného železného pásu, s liliovými rameny, vyzdobený rozvilinovou výzdobou, a příčně situovaného příčného pásu; je doplněný oválnou plechovou nápisovou destičkou. V křížení korpus Krista. V. 130 cm. 5) Kovaný železný kříž, s lilovými rameny s rozetami. Kovaný ze širokých pásů a zdobený rozvilinovým ornamentem, tří užších pásů příčně situovaných a doplněných tepanými květy. V. 160 cm. železo.