měšťanský dvojdům

Řadový dvojdům čp. 141 a 163 se nachází v původní židovské části města, na severní straně ulice Karolíny Světlé. Uliční průčelí vrcholí dvěma tabulovými, segmentově ukončenými štíty s lehce konkávně probranými křídly. Průčelí obou domů má jednotné členění s vysazenou mezipatrovou římsou a korunní fabionovou římsou podloženou profilem. Dům vlevo (čp. 141) má parter členěný novodobými otvory vstupu a vjezdu, patro člení dvě okenní osy s dvoukřídlými nečleněnými okny osazenými v mělké špaletě. Dům vpravo má v parteru osazený dřevěný výkladec a v patře tři okenní osy s dvoukřídlými tabulkovými okny. Interiér - přízemí je souvisle klenuté, patro je klenuté částečně. K dvorní straně obou domů jsou přistavěny přízemní objekty, jejichž střechy slouží jako terasy v úrovni prvního patra. Předmětem ochrany je dvojdům čp. 141, čp. 163 a k nim náležející pozemky