bývalá sladovna

Objekt stojí uprostřed bloku obytných domů, vymezeného ulicemi Prešovská, Sedláčkova, Bezručova a Sady Pětatřicátníků, při jihozápadním okraji historického jádra města. Bývalá sladovna spoluutváří dvorní trakt domu čp. 193, kde ze západu navazuje na jižní závěr jeho dvorního křídla a je oproti němu o jedno patro vyšší. Jedná se o mohutný dvoupatrový objekt nad půdorysem písmene „L“. Severní křídlo je podélnou osou orientované ve směru V-Z, západní křídlo pak ve směru S-J. Střecha severního křídla je pultová a západního křídla sedlová, obě pokryté eternitovými šablonami na plné bednění. Fasády jsou hladké, členěné pouze mírně přestupujícím soklem a hladkou skosenou korunní římsou. Jižní fasáda severního křídla má nesymetricky rozložené osy, v přízemí tři, v prvním patře dvě a ve druhém jednu. Ve středové ose přízemí pravoúhlý vstupní otvor uzavřený v líci novodobou mříží a za ní novodobé kovové prosklené dveře. Po stranách po jednom okenním otvoru se segmentovým nadpražím, s novodobým dřevěným dvojitým dvoukřídlým oknem osazeným mírně za lícem fasády a členěným příčlemi do tabulek. V ostění špalety zazděna probíjená meziokenní mříž. V prvním patře dva na výšku obdélné okenní otvory (ve středové a ve východní krajní ose) uzavřené novodobými nečleněnými výplněmi v líci fasády, na rámech volné bambulkové závěsy (druhá pol. 19. stol.). Ve druhém patře obdélný podélný okenní otvor s rámem s bambulkovými závěsy v líci fasády - na interiérové straně provizorně uzavřený. Na východní straně nad střechu dvorního křídla domu vystupuje hladký neoddělený štít. Před líc štítu mírně předstupuje hranolové komínové těleso. Východní podélná fasáda západního křídla je čtyřosá. V krajní jižní ose přízemí novodobý dřevěný krámský výkladec se vstupem. Ve druhé ose od jihu nadvýšený vstupní otvor do výtahu a před ním předstupuje pravoúhlý půdorys betonové rampy. Dveře do výtahu plechové dvoukřídlé osazené v líci fasády. Ve třetí ose pravoúhlý vstup uzavřený novodobou jednokřídlou mříží osazenou do líce fasády a za ní dřevěné částečně prosklené rámové dvoukřídlé dveře. V severní krajní ose na výšku obdélný okenní otvor s dřevěným dvoukřídlým šestitabulkovým oknem osazeným mírně za lícem fasády. V prvním patře nesymetricky rozložené čtyři okenní osy. V jižní krajní ose na výšku obdélný okenní otvor, s jednoduchým dřevěným dvoukřídlým šestitabulkovým oknem za lícem fasády. Ve druhé ose, v místě výtahové šachty, okenní otvor není, nad třetí a čtvrtou osou okenní otvory jako v jižní krajní ose, výplně dvojité dvoukřídlé členěné příčlemi do šesti tabulek, v ostění špalety zazděny nýtované meziokenní mříže. Okna v patře mají zapuštěné válcové závěsy se zaoblenými konci (někdy z 20. stol.). Vedle okna v severní krajní ose navíc ještě štěrbinové na výšku obdélné okno. Ve třetím patře čtyři okenní osy. Okna obdélná podélná, s výplněmi za lícem zdiva. Ve druhé ose od jihu větší mírně podélně obdélný okenní otvor s čtyřtabulkovou výplní za lícem. Menší okénka v ostatních osách jsou dřevěná dvoukřídlá s profilovanou klapačkou, osazená za lícem. Uzavírání prostými jednoramennými kličkami na smýkací drátek, závěsy zapuštěné bambulkové (patrně druhá pol. 19. stol.). V místě výtahu - druhá osa od jihu - ze spodní partie pultu střechy vystupuje poměrně mohutný zděný pultový vikýř strojovny výtahu. Jižní štítové průčelí západního křídla je z větší části zakryto přiléhajícím jednopatrovým dvorním traktem sousedního domu. Při východním nároží jižního štítového průčelí jedna okenní osa. V přízemí na výšku obdélný okenní otvor s jednoduchou dřevěnou dvoukřídlou výplní s poutcem a ventilačkou dělenou svislými příčlemi, osazenou za lícem zdiva (snad první pol. 20. stol.), před ní zazděna nýtovaná mříž. V prvním patře na výšku obdélný okenní otvor uzavřený skleněnými tvarovkami za lícem zdiva – na vnitřní straně pak dřevěné šestitabulkové okno. Ve druhém patře podélně obdélný okenní otvor. V ose neodděleného trojúhelného štítu na výšku obdélný okenní otvor s kovovou dílenskou výplní osazenou za lícem fasády. K západnímu podélnému průčelí východního křídla částečně přiléhají dvorní trakty obytných domů v sadech Pětatřicátníků, částečně je průčelí obráceno do malých dvorků těchto domů.