zásobovací úřad

Jedná se trojkřídlou budovu se dvěma křídly skladů na severní a východní straně, západní křídlo kancelářské a obytné. Severní křídlo má půdorysně tvar L, západní strana je širší než hloubka objektu. K východnímu křídlu se nakoso připojuje jednopodlažní budova ,,Kulturního domu VS“, původně pekárny. Z jihozápadní strany a východní strany jsou křídla uzavřena s okružními kasárnami zdí a vraty, uzavírajícími dvůr. Obě křídla jsou zděná z fortifikačních cihel, mají měkkou hladkou omítkou s nárožím s cihelnou omítnutou pásovou bosáží. Fasády byly při výstavbě objektu řešeny jednotně, dnešní odlišnosti vznikly postupným prováděním mladších úprav, mají jednoduché členění, odpovídající urbanistickému kontextu i funkci objektu. Křídla jsou dvoupatrová, na výšku jsou členěna soklem z pískovcových desek, patrovou římsou mezi přízemím a 1. patrem (u severního a západního křídla hladkou, u jižního křídla z jižní profilovanou), průběžnou profilovanou nadokenní římsou ve 2. patře a výraznou profilovanou korunní římsou s deskovým základem. Nadokenní římsa 2. patra štuková, úseky tvořené překlady oken a nároží jsou kamenné s rustikovanou lizénou, pouze u severního křídla z jižní strany, pravé nároží L je bez vyznačeného nároží. Korunní římsa je ve spodní části profilu pod deskou štuková (kamenné jsou pouze nárožní desky), horní část profilu je kamenná. Fasáda je převážně členěna okenními otvory s kamenným hladkým ostěním. Střecha na celém objektu je valbová, krytina plechová na bednění, se světlíky, klempířské konstrukce jsou úplné, žlaby jsou zavěšené. Severní křídlo je podsklepeno, ze severní strany má 20 okenních os. V 1., 3. a 4. ose jsou okna zaslepená, v 2.ose v přízemí je rovněž slepé okno. V přízemí jsou okna zamřížovaná novodobou mříží, v 12.-20. ose jsou původní ozdobné vystouplé mříže. Okna jsou dvojitá, tříkřídlá, tří tabulková do tvaru T. V 8. ose v přízemí je segmentová nika včetně půdorysného vykrojení podezdívky, zakončená konchou s profilovanou pateční římsou. V 11. ose je průjezd s replikou dvoukřídlých segmentových vrat v původním pískovcovém portálu. Po bocích portálu jsou lizénové pásy, nad nimi římsa s kladím, ozdobená vystouplými kruhy, nad kladím pískovcová profilovaná římsa. Ze západní strany má křídlo 4. okenní osy, okna dvojitá, tříkřídlá, tří tabulková do tvaru T. V roce 1988 byla z této strany přistavěna přízemní budova vrátnice. Z jižní strany v rozšířené části jsou dvě okenní osy, v přízemí jsou malá okna situovaná na výšku, ve 2. patře jsou malá okna na šířku. V nerozšířené části jsou v přízemí zazděné arkády, v patrech je 15 okenních os. Okna jsou s pevným poutcem a v horní části pevným sloupkem, dvojitá, čtyřkřídlá, 10-ti tabulková v hladkém ostění. V přízemí je 10. ose vstup dvoukřídlými prosvětlenými dveřmi se samostatným nadsvětlíkem z luxferů, zleva je v naznačených arkádách bez ostění (pod dvěma osami jedna arkáda) po jednom oknu, krajní osa je bez arkády. Vpravo od dveří jsou dvě arkády s ostěním a dvojicí oken v ostění, v 15. ose jsou probourána novodobá dvoukřídlá vrata. V 1. patře v 15. ose jsou místo okna novodobé dveře. Východní křídlo není podsklepeno. Z východní strany má 16. okenních os, v 1.NP mezi 4.a 5. osu je velké netypické okno, v kovovém rámu je 7 x 8 tabulek v hladkém ostění se segmentovým zakončením. V 11. ose jsou vstupní jednokřídlé dveře a mezi 14. a 15. je druhé velké, netypické okno, v kovovém rámu je 7 x 8 tabulek v hladkém ostění se segmentovým zakončením, v 16. ose je okno zaslepeno. Zleva je v podezdívce 9 čtvercových otvorů odvětrání s jednoduchou mřížkou ( 3 mřížky chybí), uprostřed fasády jsou ještě 3 čtvercové otvory odvětrání s jednoduchou mřížkou nad podezdívkou. Dále jsou nad patrovou římsu a mezi patry vyvedeny kruhové odvětrávací otvory 9 a 9 s kruhovými proděravěnými mřížkami (1 chybí). Z jižní strany jsou tři okenní osy, krajní jsou zaslepené. Ze západní strany je 12 os, v přízemí zleva je okno bez ostění, vstupní dvoukřídlé dveře a čtyři okna v ostění, dále je přistavěna budova pekárny, která je s východním křídlem provozně spojena. Z pravé strany jsou dvou dveře a dvoukřídlá obdélná vrata. V 1. patře 12 okenních obdélných otvorů v hladkém ostění, ve 2. patře jsou okna čtyřtabulková, čtvercová. Na tomto křídle jsou okna v přízemí obdélná, dvoukřídlá, čtyřtabulková, v 1. patře jsou obdélná, dvoukřídlá, 6-ti tabulková a ve 2. patře jsou čtvercová, dvoukřídlá, čtyřtabulková.