hotel Družba

Hlavní průčelí je sedmiosé, v přízemí prolomenou trojicí oválných arkád do plochostropého loubí. Pilíře arkád zřejmě dodatečně zesíleny. Nad hlavicemi dvou středních pilířů štukové kartuše rámované vegetabilním motivem. Oblouky rámovány úzkou vystupující páskou. Patro od přízemí horizontálně členěno úzkou jednoduše profilovanou mezipatrovou římsou. Od patra fasáda na nárožích členěna mělkými pásově členěnými lizénami . Okna v patře rámována štukovými dovnitř ustupujícími šambránami. Parapetní pole oken 2.patra zdůrazněna vždy ve dvou krajních osách mělkým předsazením, v němž blíže oknům 1.patra téměř čtvercové vpadlé rámy, uprostřed s ornamentální štukovou výzdobou. Ve třetí a páté ose ve 2.patře trojboké ven se zužující arkýře s okny ve všech stěnách. V centrální ose vstup ukončený půlkruhovým záklenkem na balkón předstupující před arkýře. Okna jsou dřevěná, osazená za lícem, čtyřkřídlá, dvojitá, s poutcem v horní třetině, spodní křídla členěná na dvě shodně velké tabulky. 2.patro ukončeno mohutně předsazenou korunní římsou. Nad ní v šířce tří středních os mohutná půdní vestavba s pěti sdruženými osami. Okna jsou od sebe oddělena sloupy s hlavicemi a ukončena frontony ve tvaru rovnoramenného trojúhelníku. Střecha v této části mansardová (?). Po obou stranách vestavby dva sedlové vikýře. Střecha sedlová, do dvorní části výrazně delší a s minimálním sklonem. Krov vaznicový z řezaného dřeva. Střešní krytinou do ulice pálené tašky - bobrovky, na zadní části střechy pouze bednění - střešní krytina chybí. Do objektu se vstupuje průjezdem v severní části přízemí. Jižní část podloubí členěna trojicí velkých oken mezi přístěnnými pilíři. Nástup do patra v centrálním traktu zaklenutém neckovou klenbou. Schodiště do patra dvojramenné mramorové, schodišťové stupně se oválně rozšiřují směrem dolů. V patře ve vstupní hale mramorové zábradlí. Všechny prostory horních podlaží plochostropé. V zadní části přízemí se vstupuje do gotických sklepů, které zřejmě částečně kopírují předchozí nadzemní zástavbu, bez znalosti půdorysu nelze blíže určit. Dvorní křídlo původně patrové zastřešené sedlovou střechou, dnes střecha a patro chybí, přízemí plochostropé, dřevěné stropy částečně zřícené. Dvorní křídlo je čtyřosé