stodola

Volně stojící zděná omítaná stodola vystavěná nad obdélným půdorysem, orientovaným podélnou osou ve směru SZ-JV. Střecha sedlová, pokrytá keramickými pálenými taškami bobrovkami položenými na husté laťování. Obvodové zdivo z lomového kamene, štíty vyzděny z cihel. Fasády nečleněné hrubě omítané, podélná průčelí ukončena pravoúhle profilovanou korunní římsou. V severním podélném průčelí (do dvora) jsou dva asymetricky umístěné pravoúhlé vjezdy uzavřené dvoukřídlými vraty v líci fasády. Otvory mají sdružený trámový překlad. Vrata jsou točnicová, klasické trámkové konstrukce, s jednokřídlým vstupem pro pěší, na lícní straně bedněné svisle kladenými prkny. Vstupy pro pěší mají vnější kované pásové závěsy (různé typy), uzavírání vrat a vstupů pro pěší pomocí kovaných petlic. Po stranách východního vjezdu po jednom štěrbinovém větracím otvoru. Ve střeše nad západním vjezdem vikýř typu volské oko. Štítová průčelí bez otvorů, s neoddělenými zděnými trojúhelnými štíty bez přesahu střechy – střešní plášť lícuje se zdivem štítů. Ve východním štítu dva velké větrací otvory vytvořené šachovnicovým vynecháním cihel z vazby zdiva. V západním štítu pak dva obdélně podélné větrací otvory.