ohradní zeď

Ohrazení usedlosti tvořeno až třemi typy konstrukcí. Nejstarším typem je zeď z lomového kamene, torzálně dochovaná na východní a jihovýchodní straně až ke stodole, částečně pak na západní straně za kolnou. Jedná se o plnou zeď vyzděnou z větších nahrubo opracovaných kamenů doplněných menším lomovým kamenem. Tam kde se dochovala koruna zdi, je pokrytá velkými kamennými deskami. Místy patrné mladší dozdívky cihlami, u vjezdu zbytky betonové koruny. Za kolnou je koruna zdi ukončena cihlami. Omítky dnes opadané zcela až na zdivo. Ostatní oplocení v severozápadním nároží s vjezdem a za stodolou je novodobé. Před průčelím obytného domu jsou do betonového soklu zapuštěny ocelové sloupky a mezi nimi výplně z drátěného pletiva. Vrata s brankou pro pěší provedena ve stejném stylu. Vlevo od branky v navazujícím ohradním zdivu vidět fragment cihelného pilíře – snad pozůstatek pilíře starší branky s vjezdovou bránou. Na fragment plné ohradní zdi za kolnou navazuje oplocení tvořené kovovými sloupky zapuštěnými do soklu z tvárnic a mezi nimi dřevěný plaňkový plot.